Sint-Jorisdag

23 april | 19:00 - 20:30

Vandaag een bijzondere avondopkomst, het is weer Sint-Jorisdag…

Ieder jaar wordt in het eerste weekend na 23 april door Scouting wereldwijd Sint Jorisdag gevierd. Sint Joris is de beschermheilige van Scouting.
Het verhaal van Sint Joris die de draak verslaat werd vroeger gebruikt als voorbeeld (ridderlijkheid) voor een Scout, tegenwoordig is het thema verschoven naar goed & kwaad.

Dit jaar vieren we Sint Jorisdag ‘s avonds bij een groot kampvuur met het verhaal van Sint Joris en de Draak.
Hierbij de verkorte versie:
Volgens de legende leefde bij een dorp een draak. De bewoners gaven hem dagelijks schapen om zijn honger te stillen. Toen de schapen op waren, werden de mensen geofferd, aangewezen door het lot. Als de dochter van de koning wordt uitgeloot, besluit Joris de draak te verslaan. Joris was een moedige jongen met veel durf. Hij verslaat de draak. De koning slaat hem tot ridder en hij trouwt met de prinses.
Ze leefde nog lang en gelukkig.

Kijk voor meer informatie over Sint Joris op Scoutpedia.nl/Sint-Joris en Scoutpedia.nl/Sint-Jorisdag.

Vanwege de huidige corona regels zijn onze opkomsten niet meer aangepast.
Voor de Bevers, Welpen en de Scouts zijn die normaal weer op zaterdagochtend van 10:00 – 12:15 uur.
En voor de Explorers/Rowans is de opkomst op zaterdagmiddag van 13:00 – 15:00 uur.

Met de versoepelingen is veel weer mogelijk zonder beperkende maatregelen. Voor sommige leden kan dit ook spannend zijn. Heb oog voor elkaar en respecteer dat niet iedereen kan of wil meedoen, of nog graag afstand houdt.

• Houd je aan de algemene corona- en hygiĆ«nemaatregelen.
  • Het kampprotocol is niet meer van toepassing: kampen kunnen zonder beperkingen plaatsvinden.

Coronatoegangsbewijs (Coronacheck-app)

Het Coronatoegangsbewijs (vaccinatiebewijs, testbewijs of doorgemaakte besmetting) is verplicht voor onder andere een bezoek aan horeca, cultuur, professionele sportwedstrijden en evenementen. Voor Scouting is het gebruik van deze toegangsbewijzen niet nodig en geldt: houd je aan de algemene corona- en hygiƫnemaatregelen.

Iedereen kan natuurlijk zelf beslissen of hij zijn kind nu wil brengen of liever nog wat langer wacht.
Laat het ons even weten. Dat is handig met het plannen van opkomsten.

Voor meer informatie of het afmelden kan je terecht bij de leiding of via info@scoutingalmelo.nl
de leiding.

Kijk voor meer informatie over scouting bij activiteitengebieden en Scouting Nederland