• Dit evenement is voorbij.

Ruilbeurs

18 september | 11:00 - 16:00

nvvso-uitnodiging

In ons clubhuis is vandaag een ruilbeurs voor Scouting gerelateerde objecten.

De ruilbeurs wordt georganiseerd door de NVVSO (Nederlandse Vereniging Verzamelaars Scouting Objecten).

Doel Vereniging
Verzamelen is geboren uit de eerste uitgangspunten van Baden-Powell, broederschap. Door elkaar te waarderen en te respecteren zal een betere wereld ontstaan.
Hiervoor werden (en worden) nationale en internationale kampen georganiseerd, waar scouts elkaar kunnen ontmoeten.
Als blijvende herinnering aan die ontmoetingen worden vaak insignes geruild met elkaar, zo ontstaat langzaam een verzameling.

Objecten om te verzamelen zijn er in allerlei soorten: insignes, dassen, dasringen, hoofddeksels, broekriemen wat betreft het uniform.
Maar daarnaast nog de nodige andere voorwerpen zoals, bekers, boeken, pennen, tassen, tijdschriften, munten, medailles, stickers…
De NVVSO is een verzamelclub waar scouts, jong en oud, elkaar kunnen ontmoeten om informatie te verzamelen en kennis te delen over allerlei scouting objecten.

Kijk voor meer informatie over de NVVSO op de website www.nvvso.nl

SWOPPEN = Het ruilen van insignes (of andere uniformstukken) tussen 2 scouts.
Het swoppen werd voor het eerst in 1920 gesignaleerd tijdens de 1ste Wereld Jamboree in Engeland.

Met de versoepelingen is veel weer mogelijk zonder beperkende maatregelen. Voor sommige mensen kan dit ook spannend zijn. Heb oog voor elkaar en respecteer dat niet iedereen kan of wil meedoen, of graag afstand houdt.

• Houd je aan de algemene corona- en hygiĆ«nemaatregelen.

Site: