Installatie

31 oktober | 10:00 - 12:15

Vandaag worden er een aantal leden geïnstalleerd bij hun nieuwe speltak.

De installatie is de traditionele scoutingceremonie die een nieuw lid van een speltak verwelkomt als volwaardig lid. Voor de installatie moet het nieuwe lid aan een paar eenvoudige eisen voldoen, zoals het kennen van de wet en de belofte. Hoewel er kleine verschillen zijn tussen de installaties van de verschillende speltakken is het principe vaak het zelfde. Voor de installatie hebben de nieuwe leden het uniform al aan, maar zonder installatieteken en das. De leiding en jeugdleden zitten of staan er rondom. Daarna worden de nieuwe leden naar voren geroepen en zeggen daar de belofte. Na het opzeggen wordt door de leider het installatieteken bevestigd. Vervolgens wordt het lid de das omgedaan. Daarna is de installatie voltooid en wordt het lid gefeliciteerd met zijn installatie en wordt hem/haar de linkerhand geschud.

Kijk voor meer informatie over installaties bij Scouting op scoutwiki

Waar horen de insignes op je blouse:
Bevers
Scouts
Rowans

Scoutingblouses zijn onder andere te koop bij de Scoutshop

Onze opkomsten voor de Bevers, Welpen en Scouts zijn elke zaterdagochtend van 10:00 – 12:15 uur.
De Rowans/Explorers hebben opkomst van 13:00 – 15:00 uur.

Site:

Site: