Corona
Door corona zijn het nog steeds rare tijden. Gelukkig mogen we bij Scouting Het Twentse Ros weer bij elkaar komen. Dat is fijn! Activiteiten zonder 1,5 meter Vanaf 25 september is 1,5 meter afstand houden niet meer verplicht. Voor de opkomsten, kampen, (groeps)activiteiten en bijeenkomsten betekent dit dat een groot deel van de maatregelen kunnen worden losgelaten. Wat fijn om het nieuwe seizoen met dit goede nieuws in te gaan. We kunnen het Scoutingspel weer beleven zonder al teveel beperkingen. Veel plezier!
Gezondheidscheck De gezondheidscheck is vervallen. Blijf wel thuis bij klachten en laat je testen. Negatief getest? Dan mag je weer naar Scouting (tenzij de quarantaineperiode nog niet voorbij is). Indien een lid positief is getest op corona, maar geen symptomen meer heeft, vragen wij met de leiding te overleggen of het lid weer naar de opkomst kan komen. Houd rekening met elkaar Met de versoepelingen is veel weer mogelijk zonder beperkende maatregelen. Voor sommige leden kan dit ook spannend zijn. Heb oog voor elkaar en respecteer dat niet iedereen kan of wil meedoen, of nog graag afstand houdt.
  • Houd je aan de algemene corona- en hygiënemaatregelen.
  • 18 jaar of ouder? Houd afstand als het kan.
  • Grote groepsactiviteiten kunnen zonder beperkingen plaats vinden. Dat geldt ook voor bijeenkomsten en activiteiten als klussen in het gebouw of op het terrein.
  • Het kampprotocol is niet meer van toepassing: kampen kunnen zonder beperkingen plaatsvinden.
Coronatoegangsbewijs (Coronacheck-app) Het Coronatoegangsbewijs (vaccinatiebewijs, testbewijs of doorgemaakte besmetting) is verplicht voor onder andere een bezoek aan horeca, cultuur, professionele sportwedstrijden en evenementen. Voor Scouting is het gebruik van deze toegangsbewijzen niet nodig en geldt: houd je aan de algemene corona- en hygiënemaatregelen. Vragen Mochten er vragen of onduidelijkheden zijn dan kan je altijd contact met ons opnemen. Indien er zaken veranderen informeren we alle leden zo snel mogelijk. Voor meer informatie of het afmelden kan je terecht bij de leiding of via info@scoutingalmelo.nl

Scouting en het coronavirus (COVID-19): veelgestelde vragen

Het coronavirus is volop in het nieuws en Scouting Nederland houdt de berichtgeving hierover scherp in de gaten. Hier vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen over Scouting en het coronavirus. Regelmatig wordt deze pagina geüpdatet en het nieuws medegedeeld op social media om als officiële informatiebron te dienen; scouting.nl/vragen-en-antwoorden/

Scouting Nederland heeft een factsheet met informatie, zie scouting.nl/corona-factsheet/vanaf-25-september

De basisregels voor iedereen van de Rijksoverheid, zie rijksoverheid.nl/basisregels/

Voor meer informatie kan je ook terecht bij de leiding of via info@scoutingalmelo.nl